onsdag 15 juni 2011

Kycklingfilé i grönpepparsås

Här kommer det första receptet, överfört från min förra blogg.
Detta är en av mina absoluta favoriter. Jag skulle äta den minst en gång i veckan utan att tröttna..!

Dessutom kan man göra den dagen innan.



Kycklingfilé i grönpepparsås
För 2 personer:

2 st kycklingfiléer
Skiva filéerna i centimetertjocka skivor, lägg dem i en smord form och ställ i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.

Såsen:
50 g smör
0.5-1 msk senap
1 msk soja
0.5 msk krossad grönpeppar
ca 1 dl mjukost eller färskost
1 dl matlagningsgrädde


Blanda alla ingredienser och koka upp, låt sjuda en stund.

Ta ur kycklingen ur ugnen, rör lite på dem så att de inte fastnar i botten. Lägg ev på strimlad soltorkad tomat.
Häll över såsen medan den är varm och låt stå minst 2 timmar, gärna över natten.

Grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
Servera med tex ris eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar