onsdag 15 juni 2011

Grönpepparbiffar

Grönpepparbiffar med sås
För 2 personer:

300 g fläskfärs (eller annan färs om man känner för det)
0.5 dl mellangrädde
1 msk ströbröd
0.5 lök

0.5 msk krossade grönpepparkorn
1 ägg
0.5 tärning köttbuljong
Blanda grädde och ströbröd och låt svälla i minst 10 minuter.
Riv löken och rör ner den i ströbrödsblandningen tillsammans med resten av ingredienserna.
Forma biffar och stek.

Såsen:
2 dl mellangrädde
0.5 msk grönpepparkorn
0.5 tärning köttbuljong
1.25 dl créme fraiche
salt, soja

Häll grädde i stekpannan när biffarna är klara. Tillsätt grönpeppar, smulad buljongtärning och créme fraiche.
Rör om och låt koka upp.
Färgsätt ev med lite soja, smaka av med salt och kanske mer grönpepparkorn.
Låt såsen sjuda tills den har en lite tjockare konsistens.

Servera tex med kokt eller pressad potatis och lite lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar