onsdag 15 juni 2011

Ananaspaj

Åt den hos Joakims mamma första gången, ärligt talat vågade jag knappt smaka den för den ser lite mystisk ut. Men med lite garnering kan man få den att se mer tilltalande ut.
I vilket fall som helst så är den underbart god!

Ananaspaj
 Pajdej:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl cremé fraiche
1 stor burk krossad ananas (låt ananasen rinna av väl)
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret och blanda alla ingredienser till pajskalet.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter (200 grader).
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp.
Ta ut pajen ur ugnen och häll i fyllningen.
Höj ugnen till 225 grader och grädda hela pajen i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
Kakan ska ha fått fin färg och fyllningen ska ha "stannat" när pajen är klar.
Servera ex tillsammans med glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar